- تاریخ ارسال : 1402/09/10
- موضوعات : اصطلاحات کاراته ,
- بازدید : 163 مشاهده
كلمه مقدس و با ارزش مربی ( تربیت كننده ) به كسی اطلاق میگردد كه خودش تعلیمات و آموزشهای لازم و كافی در رشته ورزشی مربوطه را دیده و به درجه ای از دانش و اگاهی برسد كه بتواند با روش های صحیح و اصولی وعلمی، اندوخته های خود را به شاگردان تحت تعلیم انتقال دهد و همیشه در پی تازه های علوم ورزشی ویافته های دنیای ورزش باشد تا بتواند ورزشكاران تحت تعلیم خود را به پیشرفت ، تكامل و موفقیت برساند، و با ارائه فرصتهای مناسب ورزشكاران را هم در بعد ورزشی و هم در بعد انسانی تا نهایت توان تكامل ببخشد.
مربی باید دارای مهارتهای : یك مربی خردمند ، دانش یك پزشك ، رهبری و مدریت یك مدیر و بصیرت یك روان شناس باشد.
یك مربی برجسته باید دارای خصوصیات فراوانی باشد كه چند نمونه از مهمترین انها در زیر بیان میشود:
1- باید توانایی آموزش و تدریس راهبردهای پایه را داشته باشد .
2- لازم است مربی ورزشكاران تحت تعلیم خود را درك كند و با شناخت رشد اسكلتی و تكامل عضلانی و محدودیتهای جسمی هیجانی ، از چگونگی اعمال فرد در سطح تكاملی خاص با خبر باشد.
3- تكنیكها ، قوانین و سایر اطلاعات اساسی ورزشی كه مربیگری آن را بر عهده دارد بشناسد.
4- مربی باید الگوی بازیكنان و ورزشكاران خود باشد، فردی باشد با شخصیت قوی ، صبور، رازدار ، دانا ، مهربان ، راستگو ، پهلوان ، دلیر، بشاش ، معتقد به درست وغلط و .... .
5 - مربی باید دارای هدف باشد.
*******************
برای مربیگری در كاراته مربی مربوطه قبل از تشكیل كلاس الزامیست تا یك دوره مربیگری عملی و یك دوره مربیگری تئوری را با نمره قبولی طی نماید تا از طریق فدراسیون مجوز تشكیل كلاس و كارت مربیگری صادر گردد.
* دوره مربیگری عملی همانطور كه از نامش پیداست عملی میباشد و شامل فنون و تكنیك ها و مهارتهای رشته ورزشی كاراته میباشد و چگونگی اموزش علمی و صحیح و به طور كلی هر انچه مربوط به كاراته و مربیگری در كاراته میشود.
* مربیگری تئوری شامل كلاسها و كتابهای اموزشی زیر میباشند كه حداقل نمره قبولی در آنها 12 میباشد یعنی برای قبولی باید حداقل نمره 12 از 20 گرفته شود كه شامل دروس زیر میباشند:
1- طراحی تمرین
2- آناتومی و فیزیولوژی
3- تجزیه و تحلیل مهارتها
4- نقش مربی
5- رشد و تكامل حركتی
6- تغذیه ورزشی
7- روانشناسی ورزشی
8- آمادگی جسمانی
9- ایمنی در ورزش
10- مبانی تربیت بدنی
**************************************************
پرسه زدن در دنیای ورزش بدون هدف مثل تیر اندازی بی هدف است، شما ممكن است از صدای تفنگ لذت ببرید اما احتملا شكاری در كیسه نخواهید داشت!