- تاریخ ارسال : 1398/08/30
- بازدید : 248 مشاهده
قدرت در اثر نیروی وارده بر چیزی، به وجود میآید. نیرو میتواند به عنوان محصول یک جرم یا توده (مانند مشت و یا وزن بدن که در پس آن وجود دارد) و شتاب (تغییر سرعت بر حسب زمان )، و یا f = m×a قلمداد شود.
بنابراین چنانکه هنگام وارد کردن ضربه مشت، قدرتی که در بدن وجود دارد را از طریق شانهها و بازوان به مشت انتقال دهیم، نیروی بیشتری وارد کردهایم در مقایسه با صرفاً پرتاب مشتٌ. روش دیگر برای وارد کردن نیروی بیشتر عبارت است از منقبض کردن آنی عضلات بدن در لحظه تماس با نقطه مورد حمله و در پی آن آزاد کردن (ریلکس) بدن.عملی کردن این پروسه آنقدر سریع انجام میشود که برای چشم غیرقابل تشخیص است ولی تأثیر آن بسیار چشمگیر است. عمل منقبض کردن آنی عضلات بدن، میتواند با عمل تاندِن (مرکز ثقل بدن) تشدید شود و این کمکی است برای تنفس صحیح در هنگام تماس با نقطه مورد حمله. به عبارت دیگر کیای، نهایت قدرت و نیروی شوک دهنده را تأمین میکند و این عمل به وسیله ایجاد میزان بالایی از انقباض و در پی آن، آزاد کردن بدن صورت میگیرد که با هیچ وسیله دیگری انجامپذیر نمیباشد.
یکی از قوانین نیوتن میگوید؛ در ازای هر عملی، یک عکسالعمل مساوی و هم طراز و در جهت مخالف آن نیرو وجود دارد.ْ در این حالت میتوان گفت که در نتیجه عقب کشیدن دستی که ضربه وارد نمیکند، نیروی بیشتری در سرعت بیشتری نسبت به دستی که ضربه را وارد میکند، ایجاد میشود. ایستادن صحیح، به صورتی که انگار بدن مانند یک گیاه در زمین کاشته شده است، نیز ضروری است. در لحظه تماس با نقطه مورد حمله، پاها با فشار، نیرویی به زمین وارد میکنند و آن نیرو از زمین به صورت هم طراز و مساوی و در جهت مخالف بر میگردد و به نقطه مورد حمله وارد میشود.
مکانیک کاراته بر اساس اصول علمی بنیانگذاری شده و میتواند در حملهها به وسیله هر یک از اعضای بدن، اعمال شوند. کاتاها و تکنیکها در جهت توسعه نیرو، و قدرت در اثر تمرینات مکرر و مداوم، طراحی شدهاند.
سرعت را به سختی میتوان از تأثیرات روانی جدا کرد چرا که ذهن انسان میتواند به وسیله موانع روانی مسدود شده و در نتیجه، سرعت کاهش یابد.
زمان لازم برای اجرای یک تکنیک یا یک سری از تکنیکها را میتوان به حداقل رساند فقط در صورتیکه مغز و بدن را چنان تعلیم و نظم دهیم که به ما اجازه اجرای تکنیکها را بدون اینکه با موانع ذهنی مواجه شوند را بدهد.
اگر اصول و اساس قویای برای اجرای تکنیک از طریق ایستادن صحیح رعایت و انجام شود، شکل یا فرم میتواند مستقیماً به نیرو و قدرت کمک کند. همچنین شکل یا فرم تکنیک میتواند مستقیماً به سرعت نیز کمک کند در صورتیکه روش صحیح اجرای تکنیک در کاراته فراهم شود.
برای رسیدن به این هدف، نیاز به تمرین کاتا احساس میشود چرا که در کاتا، فرمهای از قبل طراحی شده آنقدر تمرین میشوند تا به جایی که شخص بتواند بدون فکر کردن، آنها را به شکلی کاملاً انعطافپذیر اجرا کند.
نویسنده : مسعود مشگینی
برگرفته از سایت : http://meshkinkarate.blogfa.com